Resepi Mudah Biskut Raya | Cornflakes Coklat

9:48 AM

Resepi Mudah Biskut Raya | Cornflakes Coklat



Satu lagi resepi mudah biskut raya nak dikongsi berbekalkan modal RM60 semalam. Sumber resepi dari FB Azliyana Mohd Arif.

Cornflakes Coklat


Bahan-bahan :- untuk 50++ biji
Milk compound chocolate(Beryl's) 250 g/apa-apa brand yang lain pon boleh
Cornflakes- 5 cawan(sukat yang belum di ramas)
Buttercup- 1 sudu besar
Papercup
Hiasan

Cara-cara :-
Ramas cornflakes- jangan terlampau hancur...patah manja-manja gitewww.
Cairkan coklat dan butter- guna double boil ye.
Masukkan cornflakes yang di ramas tadi dan gaul rata.
Sudukan dalam paper cup- tabur hiasan bagi cantik. Kalau ada badam cincang lagi sedap.
Biarkan sejuk dan keras- letak dalam peti sejuk 5 ke 10 minit.
Dah siap boleh masukkan dalam balang.


You Might Also Like

3 apa kata anda?

  1. Cornflakes ni wajib tu setiap kali raya.hehe. Thankyou share ;)

    ReplyDelete
  2. biskut yang simple ni tak tau lagi tahun ni ada atau tak..

    ReplyDelete
  3. Biskut yang simple dan paling senang nak buat..

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers