Jump Street Trampoline Park Penang | Event Review

12:34 PM

Jump Street Trampoline Park Penang | Event Review




Dah lama teringin nak pi Jump Street Trampoline Park Penang ni sesejak kawan tunjuk gambar depa pi team building kat situ.Macam best ja...macam menarik ja tapi kita takda kawan yang nak pi situ.
Kena plak ada anak kecil jadi niat tu tertangguh gitu je la.

Baru-baru ni Blogger Utara dapat jemputan untuk review tentang Jump Street Trampoline Park Penang terus nak join dan pertama kali juga la saya bawa Aqil join event.Sebelum-sebelum ni asik kena tinggal ja.Tempat pon macam sesuai ja untuk Aqil jadi apa salahnya bawa dia sekali.

Jump Street Trampoline Park Penang



Kalau yang pertama kali datang macam saya kena perhatikan betul-betul signboard dan banner ni.Jump Street Tampoline Park Penang ni berada di dalam bangunan D'Piazza.Boleh parking di luar jalan besar atau di dalam kawasan D'Piazza.

Lokasi :
70, D'Piazza, D'Piazza Mall,
Jalan Mahsuri,
Bayan Baru,
11900 Bayan Lepas, Penang

Boleh waze dan anda takkan tersesat ke tempat lain....hihihi...



Wajib ada di sini ^.^
Jump Street Trampoline Park Penang di buka setiap hari.

Waktu beroperasi :-
  • Ahad ~Khamis - 10 pagi hingga 9 malam
  • Jumaat ~Sabtu - 10 pagi hingga 10 malam

Bayaran masuk ke Jump Street Trampoline Park Penang :

Total Price (Monday to Wednesday): RM 22/Pax (Incl 6% GST)
(1 Hour Jumping + Reusable Socks )

Total Price (Thursday to Sunday): RM 27/Pax (Incl 6% GST)
(1 Hour Jumping + Reusable Socks)

Jadi korang boleh pilih nak pergi hari apa.


kaunter pendaftaran
Setiap orang yang nak lompat melambung kat Jump Street Trampoline Park tak perlu bawa stokin sendiri kerana ia mempunyai stokin khas yang boleh di guna semula bila datang lagi.


comey ja tengok Aqil pakai stokin...hihihi...

Permandangan Jump Street Trampoline Park Penang dari atas.


Saja bawa Aqil pi tengok orang lompat-lompat.Ambik feel dulu...hahahaha....
Dia dah teruja tu.Dok tunggu masa ja mama dia tarik masuk.Tak dapat masuk dok lompat-lompat kat luar tu je la.



Kemudahan di Jump Street Trampoline Park Penang

Selain tandas para pengunjung yang bermain permainan dan ingin menyimpan barang berharga, Jump Street Trampoline Park juga menyediakan loker berkunci.Boleh tanya di kaunter pendaftaran.


Kalau nak simpan kasut boleh simpan di loker terbuka yang di sediakan.


Di dalam Jump Street Trampoline Park Penang juga disediakan Jump Cafe.Bagi ibu bapa yang datang menemani anak bermain boleh la menunggu anak-anak anda di Jump Cafe sambil menikmati pelbagai hidangan yang di jual di situ.

 

Aktiviti di Jump Street Trampoline Park Penang


Ada 8 tarikan yang menarik yang boleh di cuba di bawah pengawasan/panduan Jump Street instructors antaranya :-
    2 Dodgeball Courts
    Slam Dunk
    Main Court
    The Wall
    High Performance
    Tower Jump
    Foam Pit
    Battle Beam(restricted to kids only)


Blogger Utara di Jump Street Trampoline Park Penang


Event kali ni ramai yang join.Terima kasih EL yang menjadi orang kuat event Jump Street Trampoline Park Penang ni.
Memang enjoy gila hari tu.

Masa ni kat Dodgeball.Lawan team laki dan perempuan.


Dodgeball Teams will play a competitive game on both courts using the Round Robin Format.
· Teams will earn points depending on how many players are left on the Court, based on 10 points per player (Eg.: 3 players left standing = 30 points).
· Time limit given per game is 3 minutes.


Masa ni plak acah-acah nak jadi pemain NBA...hahaha...Slam Dunk uolssss....hahahaha....


NBA Sharp Shooter @ Slam Dunk Lane
· Each team gets to play this game together.
· The object of the game is to score as many hoops as possible within a time limit of 2 minutes.
· For a team of 10 people, we recommend the breakdown of jumpers as follows:
· 10’ hoop = 3 jumpers, 9’ hoop = 3 jumpers, 7’ hoop = 4 jumpers.
· Points will be given based on the following:
· 10 Hoop = 30 points, 9’ Hoop = 20 points, 7’ Hoop = 10 point


Yang ni plak Tower Jump.Buat terjunan terjun tiruk macam nak terjun kolam renang tapi tak basah.


Aqil Najmi kat Main Court.
Dia punya seronok tak tau nak habaq.Sakannya dia melompat berlari sana sini jenuh mama dia kejar.
Mama sempat lompat sikit-sikit ja sebab dok kalut ligan anak.


Tapi memang seronok la melompat sakan kat sini.


Geng Blogger Utara memang best la walau ada yang baru first time jumpa tapi macam dah kenal lama.Rilek ja pakat dok main melompat .

 
Terima kasih di ucapkan buat pihak Jump Street Trampoline Park Penang Mr. Mike, Mr. Aidid dan beberapa krew yang lain yang sudi menjemput kami dan membantu kami melancarkan event pada hari tersebut.
 
Untuk keterangan lanjut boleh layari website Jump Street
 
 
 
atau hubungi
 
Syed Aidid-Sales & Event Manager
HP : 017-3020786

 
 









You Might Also Like

16 apa kata anda?

  1. happening..enjoyyy
    ntah bila nak ramai2 cam ni lagi kan zai..winduuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam uols,
      keeeennnnn
      kita2 ni kalo begabung memang sentiasa happening keeeennn he3

      Delete
  2. lepas la jugak gian nak melompat2 tu hihihihi

    ReplyDelete
  3. Seronok tengok Aqil taknak balik sebab nak melompat..

    ReplyDelete
  4. Seronok n happy budak2 main kalau ekin ada mestivsyok ni

    ReplyDelete
  5. next time melompat lebih tinggi yer...hihi

    ReplyDelete
  6. melompat smpai penat... org tak pi sila jeles.. hahaha

    ReplyDelete
  7. balik rumah dia punya feel melompat tu sampai terbawak2 dalam mimpi.. haha

    ReplyDelete
  8. Haha mesti comel Aqil lompat sana sini

    ReplyDelete
  9. anak2 pun suka.. dok ajak p lagi nih..

    ReplyDelete
  10. seronok seronok =)
    time lompat x ingat apa lepas balik tu eheh.. ehe..

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers