Anugerah | Check up 2 tahun

4:02 PM

Anugerah | Check up 2 tahun



Baru-baru ni pi check up 2 tahun Aqil.
Kita p petang ja.Tak ramai dan takyah tunggu lama-lama.


Lepas timbang ukur berat segala Aqil tetap obes...huhuhu

Berat dah 16.5 kg dah.Tinggi dah 90 cm.
Dah besar dah nampak gaya walaupon ada cikit penurunan kat BMI tu tapi masih dalam kategori obes

Kena panggil masuk bilik asing.Nurse nak tengok perkembangan Aqil since dia ada masalah lambat dalam pertuturan.
Nurse suruh Aqil sepak bola.Ok ja dia sepak tapi lagi aktif rasanya.Baling sana sini.

Suruh Aqil susun-susun blok.Yang ni pon dapat buat dengan jayanya.

Pastu nurse buka buku binatang suruh sebut.Naseb la mama ni.memang dok ajar anak guna buku binatang yang sama so senang ja Aqil sebut.



Nurse cakap dia boleh bertutur tapi mungkin lambat.Dia faham arahan dan boleh buat mengikut arahan.Dia obes tapi aktif.Bukan jenis budak yang takmo bergerak lansung.

Kita faham kerja nurse.Depa nak pastikan samada ada tak ciri-ciri autism atau dyslexia.

Balik dari KK mama upah Aqil belanja laksa dan main kat taman permainan.



You Might Also Like

8 apa kata anda?

  1. takpelah asalkan anak sihat dan aktif...borak ngn Aqil selalu k.zai, nnti byk mulut punya dia.

    ReplyDelete
  2. xpe. slow2. mungkin lambat untuk dia brcakap. tp lama2 akan okay.

    ReplyDelete
  3. bam bamnye

    Jemput singgah blog Nurfuzie.com
    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
    Dan Entri terbaru di Veterinar | Cara Memberi Ubat Kepada Haiwan

    ReplyDelete
  4. gewam lah tgk aqil ni
    nak gomol2 je hehe

    ReplyDelete
  5. Aqil sihat cuma dia suka makan. ok la tu. xde ape nak dirisaukan. budak2 ni kan special edition ;)

    ReplyDelete
  6. kita serupa.
    kalau nak gi check up, gi ptg.
    relaks skit.
    kekadang misi tegur jugak, dtg la pagi kata nya.
    aida reply, pagi ramai la misi, saya ni keje :)

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers