Anugerah | Aqil Najmi 15 bulan dan makan kenduri bek bek

4:46 PM

Assalamualaikum

Semalam Aqil Najmi dah 1 tahun 3 bulan.
Alhamdulillah setakat ni perkembangan Aqil macam baby yang lain cuma lambat bercakap.Masih tak pandai sebut perkataan akhir macam anak kawan.Takpe...tiap baby kan lelain perkembangannya.

Selasa lepas pi check up 15 bulan Aqil.
Berat-11.6kg
Tinggi-77cm
BMI-19.5

Dushhh...misi cakap dah masuk lain kuning dah BMI tu.Nak kena pantau makan.
Aqil ni baru 15 bulan tapi sekarang pakai baju dan suar 18 bulan ke 2 tahun dah.
Ketat tang perut.
See...dah macam abang abang kan?


Semalam balik umah Tok Besah.
Ada kenduri makan bek bek.
Lelepak dulu sebelum makan kenduri.
Untung la kamu anak dapat pak besaq....leh kuda kudakan pak macam tu.


Lepas Zohor moh ler makan kenduri bek bek.
Lauk bermacam jenis.Kalau tak salah ada 5 jenis.Semua saya ambik.Paling win semestinya kurma bek bek.


Pastu kawan hidang plak bek bek golek....uiiiih...mantopppppp.


Alhamdulillah semalam dapat la jumpa kawan-kawan sekolah kat kenduri aqiqah baby Amanda Delisha(7 bulan) dan 2 orang sepupu Delisha yang masing-masing berumo 22 hari dan 7 hari.Last jumpa masa saya dalam pantang Aqil hari tu.Lamakan?


Hope lepas ni kita dapat jumpa kat umah Mamaneh tengok baby baru.Tak sabarnya.

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. alhamdulillah.. semoga besar jadi anak soleh hehehe

    ReplyDelete
  2. Tengok gambar bek-bek pun rasa terliur sangat. Lagi kurma bek bek & bek bek golek! :)

    Aqil makan bek bek x?

    ReplyDelete
  3. kadang hati berat nak gi kenduri sebab akan makan banyak tapi selalu akan tewas bila depa cakap ada kambing... pehhhh mesti tak tolak punya kalau kambing

    ReplyDelete
  4. aah kak. baby berbeza perkembangan. kawan2 uwais lain semua gigi dah banyak. dia baru berapa ketoi je. hihihihi

    kambing. kira tak berapa. kalau nadh dia gemo la iihhihihi

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers