Riang Ria Raya Di Lazada Malaysia

11:23 AM

Riang Ria Raya Di Lazada Malaysia




Hari Raya bakal menjelma tak lama lagi. Pasti semua sibuk membeli belah untuk kelengkapan raya nanti. Bagi yang tiada masa untuk pergi membeli belah boleh la online shopping. Saya lah tu yang selalu buat online shopping...hihihi...biasanya bila pegi shopping target nak beli handbag tapi pusing sana-sini jadi rambang mata tak dapat nak pilih. Lastly buka Lazada dan beli ja kat situ. Senang. Tak letih. Murah dan cepat sampai.






Masuk ja Lazada ada plak Riang Ria Raya Blogger Contest. Teruja terus join sekali.


http://www.lazada.com.my/blogger-contest/


Ini cara-cara nak join. Mohler join sekaki...hihihi....




Untuk Hari Raya yang bakal tiba ni, berbekalkan RM500 saya teringin sangat nak beli beberapa barangan untuk rumah mak saya untuk raya nanti. Yela...rumah mak tempat persinggahan mana-mana sedara mara yang datang jadi kita nak la nampak cantik.



Jom tengok apa yang saya nak untuk raya ni....impian ni tau.





 Rumah kampung, dalam macam kondo temanya raya umah mak kali ni nak  la barangan yang simple. Baru la nampak moden sikit rumah mak. Sebelum ni karpet kat rumah bercorak-corak. Terasa macam dah tua plak kita...ahak...harga untuk karpet bersize 80cm x 120cm baru RM27.90. Murahkan? Dah la gebu gebas.

             


Dah ada karpet kena la ada sofa. Ini sofa tambahan. Rumah besar...anak menantu cucu semua besar-besar. Sofa yang ada dah tentu-tentu penuh, jadi untuk tetamu yang datang boleh la duduk kat sofa baru ni. Baru RM208 dan washable cushion covers for seats. Yang ni yang penting sekali.

       




Untuk raya nak la set pinggan mangkuk yang baru untuk hidangkan makanan pada tetamu. Nampak moden sebab bentuk bersegi dan berbunga untuk citarasa mak. Takdela asik pinggan bulat je kan? Sekali-sekala nak Nampak kelainan sikit. Satu set baru RM95. Dan-dan terpikir nak masak apa nanti waktu hari raya. Nak masak hokkien mee la...emmm...dapnya...





Ruang tamu dah cantik. Meja makan pon dah ada setnya jadi moh cantikkan plak bilik tidur. Bilik tidur utama umah mak selalu jadi tumpuan untuk sedara-mara yang datang nak solat, jadi kita bagi nampak moden dan kemas dengan set cadar ni. Baru la lengkap satu rumah. Set ini berharga RM99 sahaja. Mesti sedara-mara jeles tengok cadar mak simple , moden dan kemas.


Jumlah ke semua barang = RM27.90 + RM208 + RM95 + RM99 = RM429.90.
Tak sampai pon RM500 tapi kami sekeluarga dapat beraya dengan riang ria di rumah kampung tapi dalamnya macam kondo...ihik.

Korang semua....Lazada sedang mengadakan jualan hari raya besar-besaran. Korang boleh shopping pada 21-24 hb ini kerana Lazada akan menawarkan diskaun sehingga 92% di Riang Ria Raya di Lazada Malaysia.


Eh...korang taknak menang Fujifilm Instax Camera ni ke?
Kalau nak cepat-cepat la join. Mana tau rezeki korang.


http://www.lazada.com.my/blogger-contest/
klik banner kat atas ni kalau nak join ok

1 X Fujifilm Instax mini 8 camera Bundle (5 winners)
1 X Fujifilm Instax mini 25 camera Bundle (5 winners)


GOOD LUCK semua ^.-



                 

You Might Also Like

4 apa kata anda?

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers