Terpaksa juga pasang safety fridge lock

4:53 PM

Terpaksa juga pasang safety fridge lock



Dari entri Aqil buka peti sejuk cakap sejuk sejuk saya terus survey dan beli TODDLER SAFETY FRIDGE LOCK ni dari LAZADA.COM.MY tapi tak guna pon. Tengok anak tak memunggah pon barang-barang dalam fridge cuma kadang buka sebab nak sejuk je kot so pandang sepi je la safety fridge lock tu.




Minggu lepas balik dari keja nak masak buka ja fridge tempat sejuk beku tu tengok-tengok semua benda berair. Punggah...takkan OFF letrik peti sejuk lupa ON balik kot. Aiskrim kat belah atas sampai jadi cair. Ayam ikan jangan kata la....tak perlu nak rendam dah. Semua dah sedia untuk di masak.

Buka bahagian bawah tengok ok ja takda masalah pon. Ini tak lain tak bukan kerja budak bertuah tu la. Sesejak dah sampai nak buka bahagian sejuk beku ni rajin nau nau buka bahagian tu. Mesti abah pon tak tengok ni....huhuhu...saya pon tak terperasan masa buka tadi. Rasa ke tak melekat tu.

Berapa la bil eletrik yang akan datang nanti agaknya...huhuhu...Lama kot peti sejuk terbuka. 7 jam hoiiiii..... T_T
Disebabkan budak bertuah tu akhirnya mama ambik keputusan pasang safety fridge lock. Takmau esok-esok dia main lagi. Jenuh nak membayar bil letrik.


Ha ambik....atas bawah kita pasang.



Close up sikit ha. Aqil dok try buka tak boleh....bahahaha...gelak besar mama tengok. Dia dok cakap "mama tak oleh uka ni".

Ha...main-main sangat. Kan dah takda ekon dah.



You Might Also Like

5 apa kata anda?

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. bukan budak kecik je main..ni budak besar dah sekolah pun main..apa cerrr nak marah x boleh..haihhh lah anak hahaha

    ReplyDelete
  3. tringat satu video kat FB sampai tanggal pintu petiais mak dia..kecian Aqil takleh dah nak skodeng aiskrim dlm tu..mama kijam..hahhahah

    ReplyDelete
  4. Kesian kat aqil dah tak dapat buka peti ais

    ReplyDelete
  5. Kesian kat aqil dah tak dapat buka peti ais

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers