Tempat Menarik di Kedah | Cinta Pantai Merdeka

3:33 PM













Tempat Menarik di Kedah | Cinta Pantai Merdeka



Jangan di tanya asyik-asyik Pantai Merdeka....asyik-asyik Pantai Merdeka. Memandangkan cuti raya cina(CNY) ni company tempat keja shutdown seminggu makanya saya start bercuti dari 6 Februari sampai 14 Februari.

Januari awal tahun dah seminggu gak company shutdown tapi saya tak bercuti mana-mana. Abah Aqil keja. CNY ni ambik kesempatan la nak jalan-jalan sikit. Kalau tak dapat pi jejauh dapat pi dekat-dekat pon jadi la kan.

Hari ke-3 cuti CNY saya dah ke Original Tok Hery Char Koew Teow Kulim. Balik dari Kulim sedara belah arwah ayah dating rumah membawa perkhabaran sedih. Kami pon ambik keputusan esoknya nak ke Kota Kuala Muda menziarah mak lang(kakak arwah ayah) yang sedang sakit.


Budak tak sabar nak berjalan

Sepanjang cuti CNY kali ni abah Aqil cuti keja pagi. Nak bercuti-cuti dengan kami letewwwww.....hahahaha....malamnya macam biasa abah Aqil pi keja sampai pukul 1 pagi.



Jangan di tanya mai dari mana perangai anak yang suka senyum tu

Balik menziarah mak lang kami akan ke Pantai Merdeka. Bawa budak bambam ni jalan-jalan main kat taman permainan dan pekena ABC Gunung Jerai yang nala punya tinggi.




Peberet Aqil

Tak lupa jugak pekena nasi goring udang.



kalau bab makan tak tolak

Banyak gerai-gerai jualan baju, permainan, kasut, beg dan makanan sepanjang Pantai Merdeka. Sempat la rembat 5 helai baju pakai kat rumah dan berjalan dari abah Aqil....hihihi...

Percubaan nak suruh Aqil naik kuda gagal lagi buat kali ke-3....pfffffftttt.... Masa cakap nak naik kuda tu dia punya excited bukan main lagi tapi bila dah dekat sampai kat kuda tetiba terkeluar cakap ''kakuttttttt....'' dan takmau berjalan lansung. Hai la anak....penakut ni ikut perangai sapa taktau....hihihi....



You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. Hahaha takut kuda ker Aqil??? hehehehe

    amboi tggi betul ABC tu..rambut Aqil pon terpacak sama tingginya

    ReplyDelete
  2. Wah... Besaqnyaaa udang. Sedap....

    ReplyDelete
  3. kitorang yang tak sampai2 lagi ke pantai merdeka nun hihihihihi.

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers