Singgah Alor Setar | Discover Kedah 2016

1:07 PM

Singgah Alor Setar | Discover Kedah 2016



Assalamualaikum...last week ada urusan seri paduka baginda kat Jitra.So seawal pagi dah bertolak ke sana dengan Puan Ty.Kena sampai Jitra pukul 8 pagi.Alhamdulillah...urusan seri paduka baginda selesai dengan jayanya pukul 10.30 pagi camtu.Fuhhhh....lega...

Kena plak kita pi Jitra hari Khamis so takda la nak janji jumpa sapa-sapa kat Jitra nun.Bila balik tu baru teringat sorang kawan KBU ada buka Border Tea Jitra.Iskhhhh....awat tak pikiaq nak pi terjah taktau.

Balik tu nak kena singgah Sungai Petani plak.Saya nak ambik group passport.Puan Ty plak nak hantar akaun kat klien tapi memandangkan awal lagi kami sempat singgah sarapan di Kepala Batas dan singgah Loq Staq.

Sampai Loq Staq dalam tengahari.Time tu tengok abang-abang askar dok buat perbarisan kat dataran depan Masjid Zahir tu.So lepak tepi dulu.Malu ah nak snap gambaq depan depa yang dok berbaris tu...hahahaha....


Ni la tujuan utama nak singgah Loq Staq...hihihi....nak bergambaq dengan perkataan Alor Setar ni punya pasai.


Time ni abang-abang askar dah habis perbarisan tapi depa dok ada lagi kat situ.Tu yang bergambar acah-acah muslimah sejati ja...bahahaha....
Baru nak fefeling bergambaq macam kat Amsterdam tapi dah depa tu dok ada so ala-ala muslimah je la yang mampu.
Time ni nak buka mata pon tak dapat hoiiii....matahari panas terik.
Kalau waktu malam perkataan Alor Setar ni ada cahaya lampu warna-warni.Lagi cantik tapi takkan nak tunggu sampai malam plakkan?

Berselpiaq barang sekeping dua pastu jom gerak ke Sungai Petani jom.
Nah setempek gambaq kami.
Member kata ni wanita dan puteri umno mana wat rombongan kat Loq Staq ni?
Eh...tak perasan plak kita pakai warna depa-depa tu...hahahaha....


Nak pi situ?
Waze ja Masjid Zahir Loq Staq sampai la situ nanti....bahahahaha....

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. ofis kira belakang perkataan ALOR SETAR tu je. tapiii sampai lani tak sampai2 situ lagi :p

    ReplyDelete
  2. cantik lak gambar word Alor setar tu uols..

    ReplyDelete
  3. Perkataan Alor Setar tu baru ada ke dah lama Kak Zai? Dulu pergi rumah kawan baik saya macam tak perasan haha

    ReplyDelete
  4. aida lom sampai loq staq.
    jauh... in shaa Allah one day :)

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers