Cuti ke Pantai Merdeka | Discover Kedah 2016

2:19 PM

Cuti ke Pantai Merdeka | Discover Kedah 2016




Assalamualaikum.... Lamanya tak update blog.Cuti 10 hari maka blog pon cuti jugak...hihihi...

Dok rumah tak sempat nak update blog lansung....ada ja keja nak buat. 10 hari cuti saya balik umah tok Besah ja.Tak bercuti-cuti Malaysia... abah Aqil keja.Dah bosan sangat saya ajak tok Besah ke Pantai Merdeka ja.Ewah...asik promote Kedah ja.Mentang-mentang 2016 tahun melawat Kedah so tajuk pon jadi Discover Kedah 2016...hihihi...


Pakai bukan main smart rupanya nak ke pantai je pon...hahahaha....


Apa yang ada kat Pantai Merdeka sampai saya asik ke sana ja?

Saya cuma nak ambik angin.Bosan dah 10 hari cuti asik dok umah ja.Sesambil tu boleh la singgah ziarah mak lang.Kesian...dah la tinggal sorang-sorang.Kalau kita tak pi ziarah sapa lagi?


Nun di sana Tanjung Dawai


Budak ni teruja tengok bot tu yang lagaknya camtu...hihihi...
Anak pon suka la dapat keluar jalan-jalan.Asik terperap dalam rumah anak pon jemu.


Kalau ke Pantai Merdeka jangan lupa singgah makan laksa kat gerai ni.Gerai hujung-hujung kat tempat naik bot ke Tanjung Dawai tu.Laksa sedap.Rojak pon sedap.


Lepas makan lepak-lepak ambik angin jom pekena plak ABC Cornetto Sempoi dan nasi goreng udang di gerai no.14.Sedap baq hang....
ABC tu kongsi la berdua bertiga.Kalau sorang memang tak abes la jawabnya kecuali perut memang kosong.


Ni la sebabnya bawa dak kecik ni ke sini.Banyak mainan untuk kanak-kanak.Ada 2 tempat.Satu kat padang dan satu lagi kat area gerai-gerai tu.Mainannya pon di jaga elok dan banyak so tak usah takut nak berebut ke apa.


Hati teringin nak ke Tanjung Dawai tapi tok Besah takmau la plak so mohler balik singgah umah mak lang.Itu je la cuti 10 hari jalan saya.Tak meriah pon....bahahaha...

Kalau ada yang nak kelainan sewaktu bercuti boleh la ke Pantai Merdeka Kedah.Di situ juga terdapat sebuah resort untuk di sewa.












Selamat bercuti ^^,

You Might Also Like

8 apa kata anda?

  1. pandai aqil posing uols..comey sgt aihhh
    lama giler x p padang merdeka..ni kene ajok tuan kekasih dunia akhirat hehe

    ReplyDelete
  2. lama dah Sal tak berjalan....tq sharing pasal Pantai Merdeka sis

    ReplyDelete
  3. hari tu pi pandai merdeka dengan bini baru. tapi ramai sangat. last2 balik macam tu je.. hehehe

    ReplyDelete
  4. nak pegi la nanti. boleh jugak try ABC giant tu sebelum hari kesaratan tiba hihihi

    ReplyDelete
  5. pantai merdeka... mcm dlm lirik lagu :)
    nice place...

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers