Petua | Gigit Kasut Baru

4:20 PM

Petua | Gigit Kasut Baru



Korang penah buat macam ni tak?Gigit kasut baru beli sebelum pakai.
Serius ni korang penah buat tak?


Saya sepanjang hidup dari kecik tak penah pon buat petua gigit kasut baru beli ni tapi penah la sekali kawan keja ni cakap suruh gigit safety boot yang dapat kat tempat keja ni.


Serius tu pestime saya buat bila kawan cakap nanti bila dah gigit kasut tu kaki kita tak sakit.Ala...dalam erti kata lain kasut tak makan kaki la tapi sama ja gigit ke tak.
Bila beli kasut baru je memang akan makan kaki tu sikit.Jadi melecet tapi taktau la plak kes korang macam mana plak.

Cer kongsi cerita korang buat petua gigit kasut baru ni menjadi ke tak...hihihi....

You Might Also Like

22 apa kata anda?

  1. so far menjadi.
    Sebelum gigit kasut baru, cakap kat kasut tu, "sebelum kau gigit aku, aku gigit kau dulu." Pastu gigit sikit kasut tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkk kena main bisik2 lah kat kasut baru tu ek..xnah dgr lak tips cengini tp lenkali nak torai

      Delete
  2. Haha, pelik petua ni. First time dengar

    ReplyDelete
  3. akak selalu jg buat dlu2... skang tak lagi... dah makin lupun dr ingatan akak

    ReplyDelete
  4. Hahaha..sha pernah buat sekali kak zai..encik suami suruh..haha..tp sama je..xde perubahan pun..wakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolnya kata, petua ni tak jadi la ea kak?

      Delete
    2. Tipu je petua nie Miamor.. Wakakaka... Akak buat dah sekali sebab Encik Suami suruh tapi hampeh.. Tapi kalau Miamor nak try, ok jer.. kihkihkih..

      Delete
  5. Hahaha.. ibu suruh buat... tapi, tak gamak nak buat....

    ReplyDelete
  6. 1st time dengar nih.. ni jenis nk "makan kasut" ke nih.? hahahaha

    ReplyDelete
  7. mama husna pernah petua jgk.. petua nih sesuai utk kasut bertutup tuh..tp hsna x pernah buat pon.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. Kalau beli kasut bundle nak kena gigit gak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. tidak CP.. jangan... kihkihkih... Kasut bundle tu org dah pakai... Hohohoho...

      Delete
    2. Assalam uols,
      haaaaaaaaaaaaaa
      zai sila jawab :P

      Delete
  9. petua ni memang pakai pon.. hehehe
    sayangi lah kaki anda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam uols,
      ninaaaaaaaaaaa
      patutla slim ghopernya slalu gigit kasut
      #eh3 ada kaitan kaaaaaa? he3 :P

      Delete
  10. xpernah ku buat pun gigit kasut sepanjang beli kasut ni

    ReplyDelete
  11. Pernah gigit kasut tetapi kasut tu masih gigi kakiku. Mungkin gigitanku tidak cukup kuat ytk menakutkan kasut tersebut

    ReplyDelete
  12. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  13. eeerk.. betul ke tak melecet kalo gigit ?

    ReplyDelete
  14. ha ha ha aida x pernah cuba gigit :)
    layan kan aje kalau melecet.
    tak tergamak nak gigit :) ha ha ha...

    ReplyDelete
  15. dulu pernah la sekarang tak dah hihihi. tak sakit ke gigi gigit safety shoes tu kak zai????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam uols,
      huwaaaaaa
      spklan kira TERBAEK laaaaa
      zaaaaiiii jawab lekaih :P

      Delete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers