Derma Darah Kali Ke-8

3:54 PM

Derma Darah Kali Ke-8



Semalam kempen derma darah kali ke-3 untuk tahun 2015 kat tempat kerja.
Dua minggu sebelum tu kilang dah email bagitau ada kempen.Bersemangat waja diri ni tau.

Dok berdoa moga segalanya berjalan dengan lancar.Yala...dah ber ura-ura nak naikkan pangkat Aqil kan...nanti dah takleh nak derma darah dah.Mau pantang 2 3 tahun gak tu kalau kena menyusu badan sampai 2 tahun.So harap-harap ini kali yang terakhir sebelum Aqil naik pangkat...hihihihi....


Kali ni lagi sekali saya berseorangan.Kawan-kawan seperjuangan yang kaki menderma darah pakat 'ABC' plak so bertabah la pi ke gym tempat menderma darah diadakan.
HB cantik...13.4.
Tunggu turn nak check BP harap-harap tak kantoi.Ramai yang kantoi kat HB dan BP ni.



Alhamdulillah...BP cantik tak macam yang sebelum-sebelum ni.Apalagi...marilah menderma darah.
Walau masuk kali ke-8 saya masih juga rasa seriyau bila nak kena cucuk dengan jarum tu.Siap pejam-pejam mata takmau tengok...hahahaha....



5 minit pam dah siap.Rest jap 10 minit sebelum boleh bangun.Kang pitam naya ja kan.
Alhamdulillah...saya dah tak pitam atau pening selepas menderma darah.Dulu masa pestime derma darah ja penah pitam sekali....ahak....



Kali ni pon penyertaan amat menggalakkan.Sentiasa penuh kerusi hospital tu.Tak rugi Tabung Darah Hospital Pulau Pinang dok mai kilang ni 3 bulan sekali.



Lepas menderma darah jom tambah balik tenaga dengan makanan yang disediakan pihak kilang dan hospital.Ada yang tak masuk dalam gambar lagi tu.Ada karipap, donut, roti dan air milo.
Setiap penderma darah yang berjaya akan dapat diari dari pihak kilang.

You Might Also Like

14 apa kata anda?

  1. Wah ! Aqil dah nak naik pangkat.. huweee ~

    ReplyDelete
  2. Nak juga rasa derma darah tapi tak lepas syarat dia. Huhu

    ReplyDelete
  3. waaaah Kak Zai.. tabik2.. CT tak berani la..
    penah la cek skali ringin nak cuba tapi xleh sebab that time mmg BMI tak stabil..

    ReplyDelete
  4. yg ke-8 zai?
    perghhh tabik spring lah kat uols
    iols nak derma darah penakut yg amat
    tapi banak ok je haha

    ReplyDelete
  5. waaa hebatt da 8 kali tu hihi.. kite x pernah sekali pun haha..mase anak dara dulu sebab underweight.. dah beranak 2 ni masalah low hb pulak. lgpun mmg penakut jarum hihi

    ReplyDelete
  6. Dah kali ke8 ke Kak Zai? Bagusnyaaaa memang tabik spring lah. Saya tak pernah langsung derma darah lagi :(

    ReplyDelete
  7. wah bersemangat btui mama aqil ni..lepas derma darah tambah darah lg laa eak..tp jgn tambah lelemak..hehehe

    ReplyDelete
  8. Sha asyik x berjaya je bila nak derma darah..ohsem la kak zai nie..

    ReplyDelete
  9. wahhh tahniah dh 8 kali.. kt kilang tiap2 tahun buat tp takut. hehee

    ReplyDelete
  10. ekin xleh derma darah hb n bp xleh hihihu

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Assalam uols,
      huawawaaaaa
      samaaaaaaaaa la dengan iols :P

      Delete
  12. semoga Aqil cepat cepat dapat naik pangkat aminnnnn. kira tak boleh menderma sebab underweight sobssss

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers