INFO | Tambah Nilai Minima JAMBATAN PULAU PINANG dan Penutupan TUN DR LIM CHONG EU EXPRESSWAY

10:49 AM

INFO | Tambah Nilai Minima JAMBATAN PULAU PINANG dan Penutupan TUN DR LIM CHONG EU EXPRESSWAY



Info bagi sesiapa yang ingin menggunakan Jambatan Pulau Pinang (1st bridge).
Berkuatkuasa hari ini 15 Oktober 2015 jumlah had minima tambah nilai kad Touch n Go adalah RM50.


Kalau balance dalam kad Touch n Go tinggal 2 3 ringgit dan duit dalam purse pon tak melebihi RM50 silalah tambah nilai kad anda di Kaunter Khidmat Pelanggan Jambatan Pulau Pinang(bangunan sebelah kiri disebelah laluan motosikal) atau di 580 pusat menambah nilai Touch n Go di Pulau Pinang.
 
 
 
Berkuatkuasa 12 Oktober 2015 pihak konsesi telah menutup jalan dari Lebuhraya Kampung Jawa hingga Hilir Sungai Keluang(laluan di hadapan Pantai Seagate) untuk menaiktaraf TUN DR LIM CHONG EU EXPRESSWAY(Lebuhraya Batu Maung) pada
Day
Closure Time
Monday - Thursday
9.00am – 12.30pm
9.00pm – 5.00am
Friday- Monday
9.00pm(Friday) – 5.00am (Monday)




petak biru adalah laluan yang di tutup


Jadi pengguna yang menggunakan jambatan ke-2 Pulau Pinang yang ingin ke Georgetown sila melalui laluan alternatif di Batu Maung atau elakkan melaluinya di waktu penutapan jalan tersebut.
Bagi yang ingin ke Batu Maung pada waktu tersebut sila guna Lebuhraya Gelugor untuk laluan alternatif.

You Might Also Like

13 apa kata anda?

  1. leceh kan kak depa letak syarat min macam nie.. ermmmmmmm

    ReplyDelete
  2. info yang baik...segala kesulitan adalah untuk kemudahan di masa depan seperti penambahan lorong di jampatan pulau pinang

    ReplyDelete
  3. rasa dulu pernah sekali nak topup kad touch n go kat tol jambatan pulau pinang.. dia kata kena topup rm50.. nasib time tuh ada duit lebih.. kalau tak naya.. apapun thanks untuk info nih..

    ReplyDelete
  4. rasanya macam tak pernah tambah nilai di tol jambatan.. hew2

    apa2 pun lepas ni kena spare sesiap, or tambah awal2...

    ReplyDelete
  5. rasanya macam tak pernah tambah nilai di tol jambatan.. hew2

    apa2 pun lepas ni kena spare sesiap, or tambah awal2...

    ReplyDelete
  6. owh, area selatan quensbay... ingatkan kat bahagian jelutong nuh.. takut gak sbb yg belah jelutong tepi laut tu mmg selalu guna.. heheh

    ReplyDelete
  7. anyway, thanks sbb jadi top pengomen tegar dalam blog saya..
    saya ada nak bagi hadiah sikit sebagai tanda penghargaan..
    http://www.budakpening.com/2015/10/pengomen-pening-suku-ke-3-2015.html

    ReplyDelete
  8. selalu ktorg tmbh nilai dekat petronas seberang jaya tu je. situ takde cas lima kupang mcm tmpt lain. nak tpp dekat tol kadang leceh sebab dorang ada masa2 nya je kan

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers