Tetiba rasa macam anak dah besar

2:00 PM

Tetiba rasa macam anak dah besar

 
Sabtu Ahad baru ni tak balik umah tok Besah dan mertua.Dok lepak kat rumah sesambil kemas bilik baju.Dah setahun pindah baru nak kemas buang segala benda yang rasa tak guna.Lapang sikit bilik baju tu.Kalau tak masuk situ rasa macam takleh nak bernafas.Semua benda pon nak sumbat situ macam mana la tak penuh.
 
Dah dok rumah kita pon masak la hat simple je.Buat sup daging makan dengan nasi putih.Berdua ja makan tu pon dah cukup sedap.Kalau dia lapar Aqil tak abes-abes dok sebut 'nak acik...nak acik...'
Semua pon nasi.Makan bihun sup pon nasi.Selagi tak suap selagi tu 'nak acik'.
Dah mama ni sibuk kemas rumah boh nasi dan sup dalam mangkuk bagi dia makan sendiri.
 
 
Takda la sepah mana dia makan tapi mama ni dah sedia siap-siap surat khabar buat lapik.Abes semangkuk nasi dia makan sendiri.
Wuuuu....tetiba rasa macam anak dah besar dah.Dah boleh berdikari makan sendiri.Selalunya saya suapkan dia makan tiap malam.
 
Bila tengok anak dah pandai buka peti sejuk tingkat atas belah sejuk beku tu lagi la rasa dia besar.Amboiiii....diam-diam dia buat keja kat dapur.Patut la dok dengar dia sebut 'tejuk...tejuk..'
rupanya ada keja dia dok buat.

You Might Also Like

22 apa kata anda?

  1. ala comei nye die...bhgia je tgk perkembangan anak depan mata kan..ni nak akwen ..hahahah

    ReplyDelete
  2. Zai macam dah bg hint nak bg adik kat Aqil ler tu..debab nyer aqil..bersungguh nampak dia mkn

    ReplyDelete
  3. bam3 comel abam aqil.pandai dah mintak nasi, pandai makan sendiri lagi.good boy sgt.
    thaqif pun pandai dah mntk nasi kalau dah lapar.p dapo bukak saji, acik or mokmok(nasi lemak)

    ReplyDelete
  4. hi. PG singgah blogwalking dari blog emas putih ;)

    ReplyDelete
  5. ala comelnya!!! semangat badan. mmg suka makan ea? senang mcm tu, ada budak susah sgt nak makan

    ReplyDelete
  6. ehhee comey je even tgh comot..seronok tgk anak2 membesar..

    jemput singgah ye blog fara..

    ReplyDelete
  7. wahh comelnya..geram tengok pipi peha dia...comel sangat..

    ReplyDelete
  8. hahaha comel je. macam anak buah Alja lah ni. dah tahu semua, senyap-2 je dia buat kerja :D

    Blogwalking dari Blog Kak Uzu (EmasPutih) :D

    Alja no 28 (www.cahayapermata.my)

    ReplyDelete
  9. Amboi semangat..anak ni kalau boleh nak slow masa supaya pyad dpt tgk dorg mmbesar..tp tula..time run fast omputeh kata . 1st time singgah sini salam ukhuwah..

    ReplyDelete
  10. jangan ditanya kalau bil elektrik bulan depan melambung.upanya...si anak buka peti sejuk buat aircond

    ReplyDelete
  11. hahahahahahah ekonnnnnnnnnn kihkihkih. bijak bijak.

    beso dah dorang kan. bila scroll album dlm hp mesti sayuuuuu je huuuu

    ReplyDelete
  12. Comelnya Aqil nie, dah pandai makan sendiri yer ^-^

    ReplyDelete
  13. dh pandai makan sendiri.. belemoih hehhe

    ReplyDelete
  14. Comelnya cara dia mkn geram tengok aqil

    ReplyDelete
  15. bahahahaha..pandai cari barang dlm almari ekon nohhhhh

    ReplyDelete
  16. ehehe bila CT da smpai umoq besar ni dok mrungut mak macam over protective..
    tapi kat mata parents.. anak tu x penah membesaq pun.. tau2 esok kan.. akak dok plan
    majlis kawen Aqil..ehehe..

    ReplyDelete
  17. alahai :)
    aqil a very good boy.
    yes la,da besar la tu.
    da boleh ada adik dah aqil :)

    ijat skang ni aida prefer suap dia.
    if dia makan sendiri, lambat!!!

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers