Selamat Hari Raya Aidiladha

3:00 PM

Selamat Hari Raya Aidiladha


Assalamualaikum

Buat apa hari raya hari ni.Ada kawan-kawan yang tak balik kampung sebab takda cuti.Dapat cuti sehari masa hari raya ja.Nak buat lagumana dah takda cutikan?

Hari Raya tahun ni macam biasa balik rumah tok Besah lagi dan lagi....bahahaha....suami redho je la isteri dia minta balik rumah tok Besah.
Yela...cian tok Besah.Takda anak pompuan ramai.Yang ada sorang ni pon dah kawen.Jenuh la dok kemas rumah masak sorang-sorang.Hat lelain menantu perempuan ada rumah mak sendiri depa nak balik.Jadinya saya je la yang balik ambik tender kat dapur.
Umah mertua?Suami cakap takpa sebab mertua ada 5 orang anak perempuan yang duduk berdekatan.Pakat boleh tolong.Fuhhhh...naseb la dapat suami memahami.Lagipon kita dah beli hati suami masa raya puasa hari tu.Balik raya umah mertua lama-lama....hihihihi...

Bebel panjang plak.Nak cite raya aidiladha tahun-tahun lepas ja sebenarnya....hahahaha....Jom tengok raya aidiladha saya dedulu cemana.


2011 beraya diperantauan.Cewahhhhh...perantauan kata ko.Masa ni dapat tunaikan haji bersama-sama mak.


2012 kita baru 2 bulan kawen...hik..hik...hik...tapi raya aidiladha asing-asing....blurrrgggghhh...Takpe la...janji mak hepi.


2013 beraya kat Hospital Kepala Batas....sobbb...sobbb...sobbb...SADIS.....


2014 plak buat majlis akikah Aqil Najmi sekali harung dengan 1st besday dia.Kelam kabut gila hari tu.Tahun ni takmo dah buat kenduri time hari raya.Kalau tak jenuh kelam kabut lagi.


2015 ni ada gak sedara mara dok tanya tak buat kenduri ka....hahaha...Serik dah.Kalau nak buat kenduri pon mungkin bukan time hari raya.Kenduri kecik-kecik tapi penatnya macam kenduri kawen plak.

Tahun ni kita wat korban satu bahagian.Adik pon buat satu bahagian.Merasa tahun ni buat korban kat masjid.Sebelum ni kami sedara mara beli sendiri lembu dan panggil tukang sembelih datang sembelih.Pastu pakat gotong-royong lapah potong daging.Meriah.
Tahun ni kita rilek ja.Semua orang masjid yang buat.

Kat tempat sembelihan

Panjang plak bebel hari raya ni.

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

SELAMAT MAKAN DAGING BANYAK-BANYAK.

JAGA-JAGA.JANGAN BP NAIK SUDAH

You Might Also Like

14 apa kata anda?

  1. wuaa kami x blik rye sobbing hahaha..best nyee blik kg

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya aidil adha zai n family

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya juga dan selamat bercuti

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya kak zai dan keluarga. baby kami xmo makan daging pulak. jadi bau daging pun dia xmo. adui sabor jelah

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya Aidiladha zai..ekin mkn daging raya ke 3 rasa pening kepala dah

    ReplyDelete
  6. amboi...raya haji baju raya baru tu...selamat hari raya...

    ReplyDelete
  7. sedondon! hehehe.. selamat hari raya kak!!

    ReplyDelete
  8. cantik baju mama dengan Aqil.

    kira pun plan awal tak balik raya mana2 sekali last minute plan. petang rabu tu jugak kemas barang balik raya kt ipoh hihihi

    ReplyDelete
  9. wah cantik nyer baju raya :)
    aida tahun ni raya spt biasa aje, umah mak mertua then umah mak ...

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers