Jerebu oh Jerebu

3:54 PM

Jerebu oh Jerebu


Sejak 2 3 minggu sudah jerebu bukan main teruk.Kejap ok kejap tak.Bila hujan turun...Alhamdulillah...jerebu berkurangan sikit tapi bila panas 2 3 hari ha...boleh tengok la permandangan yang begitu kelam.

Semalam lepas balik dari klinik terus balik umah tok Besah.Singgah sat kat RnR Bagan.Eh...tak turun keta pon.Just tengok kapal dari kejauhan ja.
Kapal pon dah tak nampak.

Boleh tengok beza gambar kat bawah di sebelum dan sewaktu jerebu.


Beza sangat-sangat kan?Itu pon ada juga mak pak boleh dok buat khemah berkhemah kat tepi padang.
Tak kesian kat anak ke?
Aqil pon dah lama tak pi tengok kapal.
Hari tu terbawa keluar Aqil time jerebu teruk siap kena batuk teruk.

Ni gambar hari Jumaat balik kot jambatan ke-2 Penang.Sampai tak nampak pulau dah.


You Might Also Like

16 apa kata anda?

  1. jerebu makin terus skrg ni kan

    *jemput singgah blog zianaeunos.blogspot.com
    *done follow #686

    ReplyDelete
  2. betul tu jerebu teruk... yang hairannya ada lagi yang boleh main badminton kat padang time mcm ni.... anti body kuat kot... tasha smpai batuk truk dah ni even dok dlm umah ja....

    ReplyDelete
  3. Kerana jerebu nie dah 2 kali Zumal demam...

    ReplyDelete
  4. Huhuhuhu...memang teruk jerebu sekarang ni....

    ReplyDelete
  5. Anak terima kami pun dah start batuk2 dah kak zai :(

    ReplyDelete
  6. Jerebu Oh Jerebu,
    Hutan terbakar menjadi abu,
    Kesihatan dah semakin terganggu,
    Bagaimana pula dengan nasib nagara ku......

    ReplyDelete
  7. Semoga hujan turun lebat, hilangkan jerebu. Aminnn...

    ReplyDelete
  8. Jerebu teruk punca kesihatan kurang padahal xde pum keluar rumah p jemur kain sapu sampah jah kat luar tu... Udara tercemar tu

    ReplyDelete
  9. mmg teruk kan. klxlagi la. ni baru 2,3 hari bru dpt rasa sinaran mentari kembali..
    mmg spnjng jerebu berkuruung j dlm ghumah.. risau ke anak..

    ReplyDelete
  10. mmg teruk kan. klxlagi la. ni baru 2,3 hari bru dpt rasa sinaran mentari kembali..
    mmg spnjng jerebu berkuruung j dlm ghumah.. risau ke anak..

    ReplyDelete
  11. mmg teruk kan. klxlagi la. ni baru 2,3 hari bru dpt rasa sinaran mentari kembali..
    mmg spnjng jerebu berkuruung j dlm ghumah.. risau ke anak..

    ReplyDelete
  12. Hati2 dengan kesihatan apabila jerebu melanda..
    tak kira anak org tua mahupun diri sendiri..
    pastikan minum air dengan secukupnya...

    BW daripada Bloglist Nurfuzie Dot Com #1
    Follow blog AM DISINI
    Hadiah daripada AM untuk sahabat AMDISINI

    Terima Kasih
    AlongMisuari

    ReplyDelete
  13. kannn. kami pun kuarantin Uwais dari keluar. kadang apa yang jadi kat dalam badan, dalam dada ni kita tak nampak. takut makan dalam huuuu

    ReplyDelete
  14. kadang x faham dengan ibu bapa camnie..
    Patutnya jerebu biarlah anak2 duk umah..
    kesian kot dekat mereka..
    Sha memang kurangkan aktiviti luar..

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera

    Satu gmenarik mengenai Jerebu. Jemput ke blog saya Jalalboy mengenai Tindakan Semasa Jerebu

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers