Tempat Makan Best di Penang | Throwback | Warung Pak Su Nasi Ketam Kuala Juru

2:36 PM

Tempat Makan Best di Penang | Throwback | Warung Pak Su Nasi Ketam Kuala Juru

 
Belek-belek draf ada JJCM Kuala Juru ni.
Meh la post balik entri ni...hihihi...

_________________________________


Salam...kali ni JJCM saya singgah di Warung Pak Su Nasi Ketam Kuala Juru.Misi utama mesti la mau makan ketam Last week tak dapat...punah ranah bila ketam di isytiharkan abes oleh pekerja kedai...sedih wooo.Pukul 4.30 petang ketam sudah abes...mcm tak caya ja.Kali ni saya with Cik Ita dan Mr. G pi time yang sama gak...

Sampai2 terus order ayaq dulu.Order air kelapa, fresh oren dan air kosong pastu baru decide nak order ketam untuk 5 orang makan.Di ulangi...UNTUK 5 ORANG MAKAN....padahal kami bertiga ja.

Tunggu punya tunggu...sembang punya sembang ketam pon smpai....nahaaaaaaaaaaaa.....KETAM sudah mari....
 

Berlambak....sapa mau makan banyak ni?Kami just ambik ketam untuk di ratah ja tanpa makan nasi.

Cik Ita yang tak percaya tengok ketam yang banyak..hihi..
 

Boleh habis ke tu?
Agak-agak boleh habis tak?
Cuba teka...cuba teka...ahak...

Pengepit ni amat berguna untuk mengepit ketam batu yang takmau dengar kata....hahaha...

Fungsinya untuk mengepit kulit sepit ketam batu.

Percaya tak kami dapat habiskan ketam untuk 5 org makan...hehehe...

Sorang 3 ekor ketam ok....


Lihatlah kulit ketam yang kami kerjakan dengan ganas sekali....
 

Lepas abes ketam kami order sotong plak....
Sotong bakaq ni menu santapan terakhir....
saja je mau order...


Memang mantoooop dan syedaaaaap....
memang tak rugi pi makan hari ni...hehehe...

ok ye...kalau mai penang jangan lupa singgah Warung Pak Su Nasi Ketam kat Kuala Juru tau....
tapi tanya dulu ketam masih ada atau tak takut2 dah abis...
kang kempunan macam saya dan kwn2 mcm minggu lps....

Kalau nak rasa kesedapan nasi ketam paksu Kuala Juru sila terjah di sini.




You Might Also Like

12 apa kata anda?

  1. mmg nak kena pi try gak lah mcm nie,
    huhuhuhu...

    x pun cik zai kenalah bawak wanie pi mkn kat situ,
    hihihi

    ReplyDelete
  2. Awosss sedap tengok ketam n sotong dah bertahun tak rasa ketam

    ReplyDelete
  3. mau lepas gian makan ketam mai le singgah sini kan.. makan puas2..
    suka idea Kak Zai.. makan lauk saja baru puas kan..

    ReplyDelete
  4. Feveret nie ketam..sha mkn sorang je.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Assalam zai,
    alaaaahaaaaaaaaiii
    saja la uols ni
    no contact mana???
    iol nak contact dah ni he3 :P

    ReplyDelete
  6. menitik air liur hahahahaha. kat kawasan rumah kira selalu orang jual ketam ni tapi nya kira tak reti bersiang ketam sobssss

    ReplyDelete
  7. wah best ni. port menarik utk aida terjah nanti.
    kuala juru kat mana ekk ?
    kalau sudi nanti inform aida ekk...

    ReplyDelete
  8. makk aihhh...
    besarnyaaa... nakk jugakk

    ReplyDelete
  9. sedap nih.. dah lama tak makan..

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers