Cuti Hari pertama | Umah Tok Besah

2:20 AM

Assalamualaikum

Saya masih dalam MOOD CUTI.
Company shutdown seminggu.Ada ke takda cuti kena jugak cuti.
Saya?Terpaksa cuti.
Cuti dah abes guna time Aqil kena campak ritu.
Mak mak punya feeling.
Bila anak sakit sanggup berhabis cuti janji dapat jaga sendiri anak tu padahal mak dan mertua offer nak jaga.
Kesudahannya bila ada shutdown mengejut camni nahas la.
Terus hutang cuti dengan company
-________-

31 Dec....balik umah tok Besah.
Takda cadang nak tido sana ke apa.
Minggu sebelum tu dah balik umah tok Lunas dah 3 hari.
Wat aktiviti biasa ja.Makan sembang makan sembang.

Camni la gaya bila bagi main kat luar.Suka bukan main.

Gaya kat umah tok Lunas.
Hepi bukan main.

Malam tu masa siap-siap nak balik ajak mak tido umah kami.Kebetulan sorang anak sedara ada so angkut la sekali.
Tengah ondaway balik tetiba suami lencong ke jeti.
Ke Penang la kita ye nek feri.


Mak cakap nak makan pasembor so kita cari pasembor.
Eh...kat Padang Kota ada sambutan tahun baru...ingatkan takda nak menghormati mangsa banjir tapi ada.
Siap konsert kot.
Pikir positif....pikir positif.
Depa wat konsert sambil kutip derma.Mana kita taukan.Lagipon kami lalu ja kat situ.

Tala ke Gurney nak makan pasembor tapi apakan daya parking susah nak dapat malam tu.
Kalau rasa-rasa tak sayang duit boleh la parking ikut suka.
Kalau tayar kena clamp bayar jela....hahaha...
Kami tapau ja siap minta pinggan kertas dan garfu plastik kat mamak tu.
Ronda-ronda nampak ada tempat leh lepak benti bentang tikar lipat dan berkelah.Sempoi baq hang.

Budak muka seyes.

Setel berkelah terus balik seberang.
Takmau tunggu bunga api ke apa.Nanti jalan jem.
Setel cuti hari pertama.
^^,


You Might Also Like

5 apa kata anda?

  1. kmi tym cuti mmg elak p penang.takut jem wehhh

    ReplyDelete
  2. kemain lawa kasut Aqil. hihihihi. kalau anak2 ni mesti byk jenis kasut kak. mak mak rambang mata. kadang pak dia pun sama hihihihi

    ReplyDelete
  3. uih gigih p penang sanun hihi..kami bali Ipoh=)

    ReplyDelete
  4. kalau senang dapat parking kat gurney tu CT tabik spring kat akak hehehe.. toink toink toink.. kalau CT beli bungkus pe pasembut jejoget tu then makan tempat lain. x kuasa nak duduk sana bising.. hehehe..

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers