Anugerah | Ayah...Anas...Ak

11:38 AM

Assalamualaikum
 
Hari ni nak cerita pasai si budak debab ni.
Geram betoi dengan mulut dia tu.Payah nau nak bercakap.
Eh...semalam pi umah ayah angkat suami berbangsa Cina...depa pon ingat Aqil dah 2 tahun padahal baru setahun 3 bulan.
Badan tu besaq macam budak umoq 2 tahun mana la orang tak pikir camtu.
Semalam kita jadi maid ja masa kat rumah ayah angkat suami.Jagakan Aqil
 -_________-
Kita tak paham sepatah haram depa dok sembang apa...cong ceng cong ceng....adehhhhhh...
 
Berbalik pada dak debab ni.Berat mulut nak cakap.Bila kita ajar dia akan ulang dengan uuuuu....uuuuu ja.Pastu kuar bahasa Jerman yang tak paham apa.
-__________-
 
Satu hari tu cakap kat suami suruh potong kuku Aqil.Dah hitam-hitam celah kuku.Mesti dok korek celah tu celah ni kat rumah sampai hitam.Ada ja benda-benda kecil yang dia nampak.
Pastu suami pon panggil dia duduk dan potong satu per satu.
Sampai jari ke tiga terus menggelupur.Bosan la tu abah potong lambat sangat.
Aqil menggelupur sebut ayah...ayah...(tak payah...tak payah) tapi abah dok tarik.Ha...lawan tarik 2 beranak.
Teruja mama ni dengar tau dak.Setakat mama, abah, nenen tu dah selalu sangat dengarnya.
Bila abah cakap 'potong kuku ni...eeeeiiii...itam...eeeeiiii...' dia bagi la sat pastu menggelupur lagi.
Last-last abah kepit Aqil sambil potong.Diam sekejap pastu dia menggelupur plak sambil sebut 'anas...anas...(panas...panas..).'
Amboi anak...pandai dah bagi alasan no.
 

 
Sesejak demam ni keja saya tido je la kat rumah.Baju dah selonggok tak lipat.Tengok baju terus takda mood.Lagi rasa pening....hahahaha...
So selama demam ni suami la banyak uruskan Aqil.Mandikan, buat susu, basuh baju, sidai baju tapi bila makan mesti cari mama dia jugak.
Aqil ada datang kat saya sambil sebut ak...ak...(berak) tapi saya wat tak tau jela.Almaklum la...hidung sumbat.Tak bau la wangi ka busuk sampai la suami cakap tu anak berak tu tapi suami jugak yang basuh...hahaha...orang sakitkan.
 

 
Terus tak sabar nak dengar perkataan yang seterusnya.Apala yang nak keluar nanti.
Mama terlebih teruja ni...hihihi....

You Might Also Like

3 apa kata anda?

  1. kak zai demam ada isi tak ni? mudah2an aminnnnnnn

    wahhhhhh good job aqil!!! nanti mesti lagi teruja bila dia sebut "mama" hihihihihi

    ReplyDelete
  2. o0o dah pandai cakap yer aqil..hadi kami pun bercakap kaki report no 1!

    ReplyDelete
  3. hahahahah dah byk akai budak aqil ni..time2 ni diorg tgh nak develop..mcm2 benda baru yg diorg akan learn and see cewahhhh hahaha

    sian mama aqil..harap2 mama cepat baik

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers