Sudah halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anugerah Kami

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

KKBA

July 16, 2012

Klinik kesihatan | HIV test | kad kawen

Assalamualaikum

Hari ni cuti so nak setelkan sikit bab kawen yang tertangguh.
Nak kawen kena wat HIV test kat klinik kerajaan.

Oh....dah lama gila tak pi klinik kerajaan sejak keja dengan syarikat swasta.
Dah tau nak pi klinik kerajaan hari senin time orang nak check darah tinggi dan kencing maneh pi lambat-lambat so padan muka la tunggu dekat 2 jam baru leh check darah.
Seksa jiwa raga menunggu 2 jam.
Selalu pi panel klinik tunggu tak sampai 10 menet dah setel kali ni rasakan la.

Lepas satu bab....wuuuuuuuu....
Ni la 1st time pi Klinik Kesihatan Penaga yang baru.
Rasanya dah bertahun gak la klinik baru yang besaq ni buka tapi tak penah sampai pon.
Bila masuk jadi jakun jap...ohhhh....belah mana nak pi neh???
Orang kata malu bertanya sesat jalan so dengan senyum mau maneh macam Cik GKSB cheq pon ringankan mulut bertanya.
Jadi orang baru padahal dah besaq lebaq kena daftar kad baru.Kad lama kat klinik lama dah dimansuhkan.
Alhamdulillah semua setel berkat kesabaran menunggu...hahahahaha....

Balik dari klinik tala ke Kepala Batas nak check kad kawen.
Check plan,nama,tarikh dan sama waktu dengannya.
Insyaallah lagi 5 hari siap di cetak.
Stresss....lagi sebulan...oh mengggggggggg @_@

4 comments:

eLL said...

mesti sibukkan...

Cik Z@i Pen@nG said...

Ell...a'ah...cbuk ckit...skrg pon mak dok sibuk buat kuih tuk knduri...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hehe xpa...senyum tu maintain maneh...


semoga dipermudahkan segalanya..

kami ni tak ketahuan kepala ekoq lagi ni keh3

Cik Z@i Pen@nG said...

cik GKSB...hahaha...maintain maneh no...moga2 GK pnya pon dipermudahkan...Amin